København den 25. september 2023

Det er med stor glæde, at Dansk Svensk Kulturfond tildeler årets hæderspris til det dansk-svenske
musikensemble Dreamer’s Circus for deres eminente arbejde med at finde tilbage til rødderne i dansk og svensk folkemusik og bringe denne op til i dag.

Dansk Svensk Kulturfonds pris på 50.000 kr. tildeles Dreamers’ Circus for deres banebrydende tilgang til dansk og svensk musik og for at sætte fokus på vores fælles musikalske kulturarv.


Dreamers’ Circus har markeret sig på den internationale musikscene med ekstraordinære projekter, der går ud på at vise, hvad den nye, nordiske musik kan.

Den dansk-svenske trio har gennem det seneste årti taget publikum og anmeldere med storm med deres inciterende og gribende nye, nordiske musik.

Dreamers’ Circus blev dannet efter en live jam session i København for mere end 10 år siden, og den talentfulde trios sound er baseret på virtuos, suveræn og naturlig musikalitet på tværs af en række instrumenter såsom violin, harmonika og klaver.

Dreamers’ Circus udforsker utrætteligt nye udfordringer. De trækker på deres solide baggrund i traditionel folkemusik og tilføjer følsomhed, jazzens improvisation og den klassiske musiks kompleksitet. Samtidig har de en åbenhed overfor populærmusikken. Resultatet er en musik, der både er moderne, rytmisk og melodisk fængslende.

Pianisten og harmonikaspilleren Nikolaj Busk har en baggrund i folkemusik, men hans evne til at optræde har gjort ham stærkt efterspurgt også indenfor popmusik og jazz. Violinisten Rune Tonsgaard Sørensen voksede ganske vist op i en familie, der elskede folkemusik, men viste sig at være et stort talent indenfor klassisk musik. Allerede da han var i starten af tyverne, blev han koncertmester for Copenhagen Phil. Svenskfødte Ale Carr kommer også fra en folkemusikglad familie, og hans rytmiske citternspil understøtter bandets særlige sound.

Young Generation: Henriette Flach
Bestyrelsesleder for Dansk-Svensk Kulturfond Catherine Lefebvre udtaler: ”Vi ønsker i fonden også at hædre den unge generation af nordiske musikere, og bad Dreamers’ Circus om at pege på en vigtig repræsentant. Det er derfor også en stor glæde at kunne annoncere, at den danske komponist og musiker Henriette Flach samme dag vil modtage et rejselegat på 10.000 kr.”

Henriette Flach er en anerkendt musiker på den nordiske folkemusikscene. Både som violinist, nyckelharpist og hardingfelespiller optræder hun rundt i Norden med projekter som Tailcoat, Penny
Pascal og Mynsterland.

I 2016 og 2019 vandt hun Danish Music Award Folk: Årets Talent.

Priserne overrækkes tirsdag den 26. september 2023 på Sveriges Ambassadør Charlotte
Wrangbergs residens i København.

For yderligere oplysninger kan Dansk-Svensk Kulturfonds bestyrelsesleder Catherine Lefebvre
kontaktes på tlf: +45 26 19 70 55.