Ved en festlig begivenhed 10. marts fik Dansk-Svensk Kulturfond mulighed for at hædre to etablerede stjerner på den dansk-svenske jazzhimmel.

Sveriges Ambassadør Fredrik Jörgensen og Sveriges Ambassade lagde skønne rammer til aftenen, som blev en bevægende og meget intens stund, da prismodtagere Caroline Henderson og Jan Lundgren for første gang optrådte sammen til alles store begejstring!

Vi håber, at det ikke er sidste gang vi får mulighed for at høre de to sammen, hvis tone og udtryk fandt hinanden på smukkeste vis.

Den dansk-svenske jazzscene har dybe rødder både i den nordiske muld og den store verden, og begge kunstnere repræsenterer en tæt forbindelse til deres ophav og samtidig en aåbenhed mod verden og dens jazzscener, hvor de begge har optrådt og høstet stor anerkendelse. Begge kunstnere repræsenterer ligeledes en jazzscene, som står midt i globaliseringens krydsfelt mellem den nordiske tone og en verdensmusik, der omfavner et rigt spektrum af genrer.

Jazzen har tidligt vundet indpas både i Sverige og Danmark og er blevet en integreret del af vor fælles kultur og udtryk.

Jazzen er et fælleseje, som vi alle sætter utrolig stor pris på, og som Dansk-Svensk Kulturfond denne mørke martsaften fik lejlighed til at hylde.

Ambassadør Fredrik Jörgensen, Jazzpianist Jan Lundgren, Jazzsangerinde Caroline henderson, Bestyrelsesformand Catherine Lefebvre
Foto: Hasse Ferrold