Alle kender den smukke og romantiske historie om Elvira Madigan og hendes elsker greve Sparre. Et dansk-svensk Mayerling-drama som er udødeliggjort i Bo Widerbergs filmatisering med underlægningsmusik af Mozart.

Men var det hele virkelig så romantisk?

Dansk-Svensk Kulturfond har inviteret Sparres oldebarn, Kathinka Lindhe til Sveriges Ambassade for at fortælle den forladte families historie. Det er et stykke kvindehistorie der handler om dobbeltmoral, skam og fordømmelse. Men også om erotik, besættelse og kærlighed.

Vi har også inviteret den danske forfatter Merete Pryds Helle til en efterfølgende diskussion om kvindens stilling i samfundet, både arbejdsmæssigt, socialt og moralsk.

Den anerkendte koncertpianist Henrik Bo Hansen vil spille de elskede og velkendte Mozartmelodier for at genskabe den dystert romantiske og dvælende smukke stemning fra filmen om Elvira Madigan.

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Blot skal man af sikkerhedshensyn melde sig til på Ambassadens mailadresse. S.U. inden den 1. november. Ambassaden vil skriftligt bekræfte jeres tilmelding.

Der er begrænset plads og derfor gælder Først-til-mølle princippet. Ambassadens adresse er: Sankt Annæ Plads 15, København.