Jens Andersen har skrevet om Pippi Langstrømpes mor – Astrid Lindgren – Sveriges ikoniske forfatterinde. Nu får han den store dansk-svenske kulturpris 2017.

Dansk-Svensk Kulturfond har følgende motivering for prisen:

”I bogen Denne dag, et Liv skriver forfatter Jens Andersen nuanceret om Astrid Lindgrens mørke og lyse sider og bidrager til læsernes forståelse af Lindgrens beskrivelse af børn og voksne. Børn der har behov for både kærlighed og ensomhed – ligesom Lindgren selv. Bogen handler om smerte og sårbarhed men også om Astrid Lindgrens tro på litteraturens kraft i en forvirrende og fragmenteret verden”.

Pippi er sjov, stædig, frygtløs og uimponeret af autoriteter og konventioner – ligesom Lindgren selv.

Den danske journalist og dokumentarfilmer Frantz Howitz har lavet en flot film om Jens Andersen og Astrid Lindgren – ”Jeg har danset i min ensomhed”.

I filmen og i bogen møder vi den pige der har stået model til Pippi- nemlig Astrids egen datter. Vi hører også om Astrids tidlige graviditet og fødsel af en elsket søn. En søn som hun af økonomiske og konventionelle hensyn var nødt til at føde i dølgsmål og lade opdrage i Danmark.

I forbindelse med prisuddelingen den 11. maj 2017 vises filmen om Astrid Lindgren i Cinematekets Asta-sal kl. 16.00. Cinameteket ligger Gothersgade 55, 1123 København K.

Alle er velkomne og der er gratis entré.